Zaterdag 2 maart Signeert Simone van der Vlugt haar nieuwste boek "Bloedlijn" 

Simone is er van 11 tot 11:30 uur.

Lezing met Frits Spits

zondagmiddag 24 maart, aanvang 15 uur

 Frits Spits, een van de bekendste radiomakers van Nederland, verhaalt als nooit tevoren over zijn eigen leven in de muziek en op de radio. Niet voor niets werd hij radiomaker van de 20e eeuw – en inmiddels ook gerenommeerd biograaf van het Nederlandse lied. Zijn eigen leven is dan ook onlosmakelijk verweven met de muziek.

In zijn nieuwste boek neemt hij de lezer mee op een rond reis door de geschiedenis van het Nederlandse lied waarbij de ene liedtekst herinneringen naar boven brengt en een ander nummer aansluit bij het leven van alledag. Het boek “Op de golven dansen wij” is een ode aan de muziek en het leven.

Frits Spits wordt geïnterviewd door Jan Hoogendoorn

Zang Thyrza, begeleid op de vleugel door Serge Dusault.


Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met BREStheater

Kaarten à € 21.50 zijn ook verkrijgbaar via onderstaande link en bij Boekhandel Hoofdstuk Een.

https://www.brestheater.nl/voorstelling/literaire-middag/

 

Lezing met Adriaan van Dis in de Boekenweek

Donderdag 21 maart, aanvang 20 uur

Adriaan van Dis groeide op te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans. In 1994 verscheen de roman Indische duinen. In februari 2021 verschenen zijn roman KliFi en de verzamelbundel De Parijsboeken. In de in november 2021 verschenen verhalenbundel Vijf vrolijke verhalen verkent en verfrist Van Dis de thema’s die hem blijven bezighouden. In 2023 verscheen zijn roman Naar zachtheid en een warm omhelzen en in 2024 De kolonie mept terug.

Verder kunt u op deze avond genieten van de muziek van Thyrza  met Serge Dusault op de piano.

Thyrza heeft een stem met een onmiskenbaar eigen geluid en schrijft teksten die direct onder je huid kruipen. Volgens Frits Spits in de Taalstaat: “Prachtstem, ze schrijft mooie liedjes, gevoelige teksten en speels van taal”.  Serge Dusault is  professioneel muzikant, componist en producer met een eigen opnamestudio Black Oak Studio in Hellevoetsluis. In 2008 behaalde hij zijn Bachelor of music.

EN dichter/cabaretier “Robin Bleeker. Hij behaalde (als jongste deelnemer ooit) van het Amsterdams Kleinkunstfestival de 3e prijs in 2003 met een juryrapport dat repte over ’taalvirtuoos’, ‘intelligent’, en ‘fantastisch observatievermogen’. Eind 2008 strandde Bleeker in de halve finale van Cameretten. De teksten van de immer verstrooide Bleeker doen denken aan die van zijn grote vriend Kees Torn. Als een ambachtsman timmert hij zijn letters tot woorden om die vervolgens te hergroeperen tot zinnen die het lied dragen. Bleeker zijn dichtbundel Wat zo veel belovend begon verscheen in 2022.  Robin Bleeker was Deventer Dichter van 2019-2022.

De schrijvers en muzikanten worden geïnterviewd door Jan Hoogendoorn.

Kaarten à € 25.00 zijn te koop bij Hoofdstuk Een of via onderstaande link.

https://www.brestheater.nl/voorstelling/literaire-avond/