Boekenweek 2023  11 maart - 19 maart

15 maart 2023 Boekenweekavond 

met Marcel van Roosmalen en P.F. Thomése

Op woensdagavond 15 maart komen Marcel van Roosmalen hij is journalist en schrijver en P.F. Thomése die schrijver is van een groot en belangrijk literair oeuvre.

Deze avond worden zij  geïnterviewd, maar ze zullen ook uit o.a. hun nieuwste boek  Totaal en Swansdale voordragen. In de pauze en na afloop signeren beide auteurs hun werk.

Van Roosmalen schreef onder meer Je hebt het niet van mij. Een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, dat werd bekroond met de Nico Scheepmakerbreker. In 2020 verscheen Nederland onder het systeemplafond, met foto's van Jan Dirk van der Burg. Zijn mooiste reportages verschenen in Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt. Van Roosmalen wordt gerekend tot de beste columnisten van Nederland.

Thoméses bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken. Thomése zijn boek: J. Kessels groeide tegen zijn zin uit tot een heus cultfenomeen. Het boek is verfilmd; J. Kessels: The Movie (met o.a. Frank Lammers). Thomése is winnaar van de AKO Literatuurprijs, Bob den Uylprijs en de Max Pam Award. 

De presentator/interviewer is Jan Hoogendoorn.

 Waar: BREStheater, Reede 2a, 3232 CV Brielle

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 23.50 p.p.(incl. pauzedrankje)

 

Boekenweekmiddag 19 maart met Tom Lanoye 

Zondagmiddag 19 maart komt Tom Lanoye vertellen over zijn nieuwste boek de Draaischijf. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied (Nederland en Vlaanderen), en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Er is werk van hem vertaald in meer dan vijftien talen en zes van zijn romans werden verfilmd. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs en in 2012 was hij de schrijver van het Boekenweekgeschenk Heldere hemel.In de pauze signeert hij zijn boeken.

 Waar: BREStheater, Reede 2a, 3232 CV Brielle

Aanvang: 15.00 uur

Entree: € 18.50 p.p. (incl. pauzedrankje)


 Kaartverkoop: Boekhandel Hoofdstuk Een

of  https://brestheater.nl/voorstelling/literaire-avond/